!!! Посочените цени подлежат на промени след корекция подадена ни от производителя !!!
Предлаганите продукти на KRATKI подлежат на промени

ТЪРСЕНЕ...
Generic filters

Как да изберем подходящата камина?

стъпка 1. Първо се убедете, че комина, който имате не е само фасада, а наистина действа. Убедете се, че съседите са се включили добросъвестно в техните коминни тела и не са нарушили правото на останалите живущи на използване на комин. За нормалното функциониране на една камина с горивна камера сечението на комина трябва да бъде минимум 18х18 см ако е самостоятелен, или 12х20 см ако е сифонен тип.

стъпка 2. Най-важна за отоплението е горивната камера (ако искате да разчитате на нея). За тази цел се прави кратко изчисление на параметрите на жилището (апартамент, вила, ресторант, офис и т.н.), защото техническите характеристики на камерите са дадени при наличие на изискванията на съвременното строителство – добра топло- и хидроизолация. Затова отопляемия обем е даден в коригирана величина. От значение е в кой район на България се намира жилището (надморска височина и минимални температури за района), степен на изолационна покритост на помещеията, съжителство с отопляеми или не площи, големина на витражите и др. 

  стъпка 3. Следващата стъпка е съобразяване на мястото, където ще се сложи камината (трябва да има комин в непосредствена близост) и естетическата форма, която най-много ви допада. Всеки модел облицовка подлежи на адаптация към конкретното място. Може да се добавят или променат елементи, да се променя разположението и т.н. Разполагаме с каталог с от около 100 базисни модела, които да служат за идея, освен това изпълняваме модели по картинка от клиента или архитекта, и проектираме индивидуални проекти.

 Важно: камината като цяло трябва да бъде стилово свързана с обзавеждането в помещението, където се намира. Това означава, че ако има декоративни елементи от мрамор или гранит, то те трябва цветово да приличат на подовата настилка или друг елемент от интериора, ако в жилището е спазвана някаква форма (овални стени, сводове, скосени стени и т.н.), то би било удачно и камината като дизайн да следва тази линия.

стъпка 4. След като изберете дизайна и камерата е желателно да потърсите и консултация с нашите майстори. Обичайната ни практика е да се направи оглед на място. Това е особено важно при проектирането на топлоотводната система. Понякога жилището има конструктивни особености, които изискват и специфично решение. Това се решава при огледа от специалист. За тази цел се обърнете към офисите ни във Варна, София, Пловдив, Бургас или Русе, където има монтажни екипи.