!!! Посочените цени подлежат на промени след корекция подадена ни от производителя !!!

ТЪРСЕНЕ...
Generic filters

Как да изберем подходящата камина?

стъпка 1. Първо се убедете, че комина, който имате не е само фасада, а наистина действа. Убедете се, че съседите са се включили добросъвестно в техните коминни тела и не са нарушили правото на останалите живущи на използване на комин. За нормалното функциониране на една камина с горивна камера сечението на комина трябва да бъде минимум 18х18 см ако е самостоятелен, или 12х20 см ако е сифонен тип.

стъпка 2. Най-важна за отоплението е горивната камера (ако искате да разчитате на нея). За тази цел се прави кратко изчисление на параметрите на жилището (апартамент, вила, ресторант, офис и т.н.), защото техническите характеристики на камерите са дадени при наличие на изискванията на съвременното строителство – добра топло- и хидроизолация. Затова отопляемия обем е даден в коригирана величина. От значение е в кой район на България се намира жилището (надморска височина и минимални температури за района), степен на изолационна покритост на помещеията, съжителство с отопляеми или не площи, големина на витражите и др. 

  стъпка 3. Следващата стъпка е съобразяване на мястото, където ще се сложи камината (трябва да има комин в непосредствена близост) и естетическата форма, която най-много ви допада. Всеки модел облицовка подлежи на адаптация към конкретното място. Може да се добавят или променат елементи, да се променя разположението и т.н. Разполагаме с каталог с от около 100 базисни модела, които да служат за идея, освен това изпълняваме модели по картинка от клиента или архитекта, и проектираме индивидуални проекти.

 Важно: камината като цяло трябва да бъде стилово свързана с обзавеждането в помещението, където се намира. Това означава, че ако има декоративни елементи от мрамор или гранит, то те трябва цветово да приличат на подовата настилка или друг елемент от интериора, ако в жилището е спазвана някаква форма (овални стени, сводове, скосени стени и т.н.), то би било удачно и камината като дизайн да следва тази линия.

стъпка 4. След като изберете дизайна и камерата е желателно да потърсите и консултация с нашите майстори. Обичайната ни практика е да се направи оглед на място. Това е особено важно при проектирането на топлоотводната система. Понякога жилището има конструктивни особености, които изискват и специфично решение. Това се решава при огледа от специалист. За тази цел се обърнете към офисите ни във Варна, София, Пловдив, Бургас или Русе, където има монтажни екипи.